Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Vilka fordon har polisen i Sverige?

Vad är ett polisfordon?

Ett polisfordon är ett specialtillverkat motorfordon som används av svensk polis. I Sverige är polisfordon oftast av märket Volvo men det sker förändringar under vissa perioder och det förekommer givetvis massor av olika märken och det är detta vi ska titta på i denna artikel.

Sverige har i internationell jämförelse väldigt högklassiga motorfordon som brukas i nutid men som också har brukats i dåtid – få polismyndigheter i världen kan uppvisa en flotta som innehåller så välutrustade fordon.

Vi kommer också gå in på vilka civila fordon polisen använder sig av i Sverige. Listan kan göras lång eftersom att svensk polis i princip köper in fordon för olika ändamål.

Polismyndigheten i Sverige har väldigt många fordon som används i olika syften

Visste du att vår svenska Polismyndighet har cirka 6 500 stycken fordon i sin flotta/fordonspark och att där finns alltifrån mopeder, motorcyklar, personbilar och upp till stora bussar och lastbilar? Det finns allt för att kunna täcka Polismyndighetens behov.

Av dessa 6 500 stycken polisfordon så är cirka 4200 stycken utryckningsfordon något man i folkmun ibland kallar för en målad polisbil. Under de närmaste åren har Polismyndigheten fått information om att deras fordonspark/flotta ska fasas ut för att ge plats åt den nya generationens polisbilar.

Äldre och gamla fordon är enligt Polismyndigheten dyra att underhålla och leder till dyra och onödiga reparationskostnader som skattebetalarna behöver stå för.

En del kända fordon som polisen använder sig av är: Volvo V90, Volvo XC90, Volvo XC60, Volkswagen Touareg, Volkswagen Caravelle.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.