Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Svenskar i Spanien: att köpa bil i Spanien

Köpa bil i Spanien som svensk.
Den spanska livsstilen har lockat många svenskar att tillbringa en del av året eller till och med bosätta sig permanent i landet. För många många svenskar blir det en naturlig del av det spanska boendet att investera i en bil för att utforska landet och göra vardagen mer flexibel och bekväm.

En svensk medborgare som permanent eller tillfälligt bor i Spanien kan utan några problem köpa en bil i landet och även registrera fordonet i Spanien. Det finns flera fördelar med att köpa en bil i Spanien.

Att köpa en bil i Spanien för svenskar som är temporärt eller permanent bosatta kan vara ett klokt beslut av flera skäl.

1. Lokal rörlighet: Svenskar som bor i Spanien uppskattar rörligheten som kommer med en bil. Att ha en bil på plats i landet ger dig möjligheten att leva ett vardagligt liv utan att vara beroende av kollektivtrafiken.

2. Besiktning: Det går för närvarande inte att besiktiga en svensk bil i Spanien. Har du ett svenskt fordon i Spanien kan det bli knepigt varje gång bilen ska besiktigas. Det är alltså en fördel att ha en spanskregistrerad bil i Spanien.

3. Svenskregistrerad bil i Spanien: Att hämta ner sin svenskregistrerade bil i Spanien är vanligt bland svenskar men kan leda till problem om man ska befinna sig i landet i mer än sex månader per år. Då måste bilen registreras i Spanien och få spanska skyltar.

För svenskar som bor i Spanien och för svenskar som återkommande besöker landet är ett bilköp en pusselbit som är värt alla pengar. De svenskar som tillfälligt bor i Spanien under delar av året brukar parkera bilen under tiden de inte är i landet. När de väl åker ner står bilen redo att göra vardagen enklare.

Spaniens system med bilägande och registrering påminner om Sverige och är enkla förfaranden. Funderar du på att köpa en bil kan lokala bilhandlare i landet hjälpa dig.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.