Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Sök regnummer – fordon, bilar m.m.

Söker du efter ägare till ett visst fordon eller bil – eller vill du veta vilka specifikationer en viss bil har med hjälp av ett registreringsnummer – leta inte mer – här presenterar vi alla aktörer som kan hjälpa dig

Det finns flera aktörer som på ett eller annat sätt kan hjälpa dig att få fram ägaruppgifter av ett visst fordon. Uppgifter om själva fordonet får du fram via samma aktörer.

Här nedan presenterar vi de statliga organisationer och privata företag som kan hjälpa dig:

Transportstyrelsen

Sök information om fordon genom att ange registreringsnummer. Du kan ta del av grundläggande fordonsdata, besiktningsuppgifter, skatteuppgifter och information av mer teknisk karaktär.

Klicka här

Via Transportstyrelsens sms-tjänsten. Vem äger fordonet? kan du på ett enkelt sätt få fordons- och ägaruppgifter direkt till din mobiltelefon genom att du skickar registreringsnumret till 71640. Tjänsten är kostnadsfri (teleoperatörens avgifter kan tillkomma).

Du kan även ringa till Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor, 0771-14 15 16 . Denna telefon är röststyrd. Om du säger ”ägaruppgifter” kopplas du vidare till en automatisk tjänst där du får uppgifter upplästa för dig i telefon. Exempel på uppgifter du får upplästa är vem som äger fordonet, om skatten är betald och om fordonet är besiktat. Självklart kan du också välja att prata direkt med någon av våra kundtjänsthandläggare.

Biluppgifter.se

Biluppgifter.se är en privat aktör som likt Transportstyrelsen kan ge dig samma typ av information om ett fordon. Klicka dig vidare till Biluppgifter här.

Car.info

Även hos Car.info hittar du information om andras fordon enligt de registrerade uppgifter som finns. Skriv in registreringsnummer för att hitta fordon i deras breda bilregister. Car.info listar alla typer av biluppgifter samt historik och annonser för de flesta personbilar i Sverige. Du kan även få en ungefärlig bild av vad bilen kan vara värd samt se bilder på liknande bilmodeller.

Carfax.eu

Skydda dig själv som köpare och ta reda på historiken bakom den begagnade bil du är intresserad av att köpa. Ta ett tryggare och säkrare köpbeslut genom att ha alla fordonsuppgifter till hands.

Klicka dig vidare till Carfax här.

På Carfaxs hemsida kan du nu ange registreringsnumret för en bil och omedelbart få tillgång till dess fordonshistorik online. Att som potentiell köpare få reda på information om den bil man är intresserad av är väldigt viktigt eftersom dessa fordonsuppgifter kan säga mycket om bilens skick och värde.

Fordonsuppgifterna från CARFAX sammanfattas i en rapport som går att beställa online. Exempel på fordonsuppgifter är om bilen varit stulen, om den använts som taxi, om den är importerad och hur många tidigare ägare den haft.

Beställ en rapport från CARFAX genom att ange registreringsnummer för den bil du är intresserad av. Sedan får du snabbt och smidigt tillgång till alla viktiga fordonsuppgifter.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.