Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Sälja bilen – alla aktörer samlade på en plats

Att sälja sin bil idag i Sverige är enklare än förr – många aktörer köper din bil snabbt och enkelt utan krångel

Du kan idag bland annat sitta hemma om du så önskar för att sälja din bil, givetvis beroende detta också på vilken aktör du väljer att komma i kontakt med. Det går snabbt och är enklare än förr att sälja sin bil i Sverige. Med ett stort utbud bland uppköpare så kan man som bilägare vara säker på att ens bil blir köpt av någon bilhandlare i Sverige inom bara ett par dagar. Vill man att det går snabbare än så, så finns det aktörer som köper din bil på stuts.

Ju nyare bil man har, ju lättare är det att få den såld

Äldre bilar är generellt sätt svårare att sälja men är inte omöjligt

Ett viktigt steg när man vill sälja sin bil är dock att inte dra ut på tiden med bilhandlarna då dessa snabbt kan tappa intresse. Får man napp hos en bilhandlare gör man nog bäst i att snabbt avsluta affären för bägge parters intressen. Bilhandlare är tidspressade och vill få affären avslutad så fort som möjligt.

Får du napp, sälj snabbt och det var din tanke, dra inte ut på tiden

Här nedan listar vi ett bl.a. bilhandlare och olika aktörer som gärna köper din bil

Klicka dig runt bland bilhandlare som vill köpa din bil och hör dig för med dem gällande vad de kan tänka sig att betala för din bil som du vill sälja.

Det finns många seriösa bilhandlare som snabbt köper din bil utan att faktiskt krångla speciellt mycket och det är en sådan bilhandlare man vill sälja till.

Aktör som köper din bilBetyg
Premium Performance TMC☆☆☆☆☆
Riddermark☆☆☆☆ ★
Carla☆☆☆☆ ★
Kamux☆☆☆☆ ★
Bilbolaget☆☆☆☆ ★
ViKöperDinBil☆☆☆☆ ★
Bilenia☆☆☆☆ ★
Hedin Bil☆☆☆☆ ★
DAAL Bil☆☆☆☆ ★
Moberg Bil☆☆☆☆ ★
FordonsKöparna☆☆☆☆ ★
Rejmes☆☆☆☆★
Arena Bil☆☆☆☆☆
Optimal Cars☆☆☆☆☆
Sveamotors☆☆☆☆★
Wayke☆☆☆☆★
Fordonsbolaget☆☆☆☆★
KVD☆☆☆☆★

Frågor och svar om att sälja bilen

Här nedan presenterar vi en del frågor och svar som oftast ställs av bilägare som vill sälja sin bil.

Hur vet bilhandlaren vad min bil är värd?

Svenska bilhandlare lever och andas bilar och har gjort det sedan barnsben. De har ett stort intresse i bilar. Många av de har lång erfarenhet i att värdera bilar och vill sällan luras på priset. Givetvis kommer du att erhålla ett mindre pris än vad du skulle kunna få om du själv valde att sälja bilen på exempelvis blocket. Det är dock svårare idag att som privatperson själv sälja sin bil med anledning av att man som privatperson inte kan ge garantier på bilen i samma utsträckning som en bilhandlare. Inte heller kan man erbjuda lån till potentiella köpare.

Värderingarna baseras oftast på bilhandlarnas egen statistik och prognoser, samt försäljningspriser från sina egna bilar och andra aktörers bilar.

Bilhandlarna har tillgång till bilregistret och dess data bas. När de delar med dig av ditt registreringsnummer till bilhandlarna så får de även fram full information om bilen och kan därmed värdera bilen extra noga.

Databasen består av över 4 miljoner fordon.

Vad kostar det att sälja bilen via eller till en bilhandlare?

Via bilhandlare

Om du väljer att sälja din bil via en bilhandlare så tar de provision på försäljningen och kan se lite olika ut hos varje bilhandlare. Det är sjyssta belopp man betalar med tanke på att det oftast också ingår tvätt av bilen och en genomgång av den. Så slipper du göra allt detta och överlämnar ansvaret till bilhandlaren

Till bilhandlare

Att sälja sin bil direkt till en bilhandlare som väljer att köpa bilen av dig kostar ingenting. Ingen provision utgår.

I provisionen ingår tvätt, test, värdering, marknadsföring och försäljning via auktion. Och eventuella reklamationer tar vi också hand om.

Exempel på provisionskostnader för privatpersoner som säljer en personbil

Om bilen säljs förProvisionskostnad
under 49 999 kronor8 000 kronor
50 000 – 99 999 kronor10 000 kronor
100 000 – 199 999 kronor12 000 kronor
200 000 – 299 999 kronor14 000 kronor
300 000 kr – 399 999 kronor17 000 kronor
400 000 – 499 99920 000 kronor
över 500 000 kronor25 000 kronor

Hur säljer jag min bil till en bilhandlare?

Börja med att ta kontakt med bilhandlaren, du kan ringa till bilhandlaren eller surfa in på deras respektive webbplatser. Många gånger kan du knappa in bilens registreringsnummer och skicka in en intresseanmälan på deras webbplatser.

Därefter blir du kontaktad av en av bilhandlarnas värderare som över telefon eller via mejl/video utför en inspektion av din bil. I samtalet får du också ett prisförslag för din bil. Sedan lämnar du in bilen på en av bilhandlarnas anläggningar.

Hur vet jag var i säljprocessen min bil är?

I samband med att du registrerar en intresseanmälan hos bilhandlarna får du oftast ett mail från bilhandlaren om att ärendet har mottagits. Bilhandlaren kommer sedan att hålla kontakt med dig via de kontaktuppgifter du själv har lämnat över.

Var annonseras bilen någonstans när jag säljer den?

Bilhandlarna använder sig av olika sätt för att marknadsföra och sälja sina bilar. En del använder blocket men en del säljer även direkt i butik för att slippa annonsera ut sina bilar. Det varierar från bilhandlare men i stort sätt kan man utgå ifrån att alla bilar som sälja till bilhandlare på något sätt annonseras ut.

Vad händer om min bil inte blir såld?

Om du säljer du bil via en bilhandlare som sedan enligt avtalet ska få en provision på försäljningen men inte lyckas sälja bilen så varierar det om man själv behöver stå får några avgifter eller inte. En del har en symbolisk summa som bilägaren debiteras medans andra inte har det.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.