Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Hitta alla mina skulder

Vanligtvis kan du hitta alla dina skulder online, speciellt om de du är skyldig pengar till r individer, myndigheter och företag inom Sverige. Vi guidar dig här i hur du kan hitta dina skulder.

Har dina skulder överlämnats till Kronofogden, är det möjligt att enkelt få en sammanfattning av dina skulder genom att kontakta myndigheten, som då skickar en lista över dem.

Om dina skulder är till andra parter och fallen har skickats till ett inkassoföretag, bör du kontakta det inkassoföretaget istället. Om du är osäker på vem du är skyldig pengar kan situationen bli mer komplicerad. I sådant fall behöver du anstränga dig för att ta reda på vem du är skyldig pengar till.

Kontakta inkassobolagen

Om du inte vet vilket inkassoföretag som ansvarar för indrivningen av dina skulder, kan du försöka kontakta dem du misstänker har övertagit skulderna. Ett sätt att hitta dessa inkassoföretag är att använda Google. Flera inkassobolag erbjuder inloggning med BankID, vilket möjliggör direkt åtkomst till en översikt över dina skulder. Om detta inte är ett alternativ, behöver du istället ta kontakt med dem direkt.

Gör inte en upplysning på dig själv

Genom att göra en kreditupplysning på dig själv får du bara information om skulder som är registrerade hos Kronofogden. Därför är det onödigt att genomföra en sådan kontroll på dig själv, då du kan kontakta Kronofogden istället.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.