Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Får man köra bil i Högklackat?

När du kör bil ska du göra det på ett trafiksäkert sätt. Du ska inte utgöra en fara för andra eller dig själv. Du bör därför tänka på vilka skor du har på dig när du kör bil eller annat fordon. Att använda fel skor kan påverka körningen negativt. Om du exempelvis tycker att det är svårt att köra barfota eller med höga klackar då bör du givetvis undvika det – här nedan berättar vi mer.

I enlighet med Trafikförordningen i Sverige är det inte olagligt att köra barfota, med högklackade skor eller andra typer av skor. Även om det inte är olagligt att köra med exempelvis högklackat så kan det vara högst olämpligt att göra så. Polisen rekommenderar att man alltid kör med lämpliga skor för att minimera risken för olyckor.

Många kvinnor brukar ta av sig klackskor i samband med bilkörning och väljer då tillfälligt att istället köra barfota. Vid detta tillfälle kan det vara bättre att köra barfota. Det är ändå lämpligare att ha med sig ett par extra skor i bilen, förslagsvist ett par sneakers, istället för att köra barfota.

Slutsats

Att köra bil barfota eller höga klackar kan kännas tillfälligt okej för en van förare. Det finns flera säkerhetsaspekter som föraren dock bör och måste väga in. Att köra barfota eller i högklackat är generellt mycket svårare då det ger ett sämre grepp.

Körförmågan blir direkt sämre för förare som kör barfota eller i högklackade skor. Se till att följa polisens rekommendationer och kör med vanlig skor som har bättre grepp – för din och dina medtrafikanters säkerhet.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.