Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Vägavgift, vägtullar, och bompenger i Norge

I Norge finns en avgift som kallas bompeng och tas ut på vägar, tunnlar, broar och landsfärjor i landet. Även i Norges huvudstad Oslo tas bompeng ut som avgift vid körning i centrala delarna av huvudstaden. Du som inte har registrerat ett for med transponder mottager en faktura i efterhand för passagerna. Betalstationerna i Norge är helautomatiska och det innebär att det inte går att betala på plats.

Du som ska resa till Norge med bil kan med fördel skaffa AutoPass för att undvika eventuella extra avgifter. Om ditt fordon är registrerat i Sverige kan du betala alla dina norska vägavgifter automatiskt med Epass24.

Tänk på att i Norge kan överträdelser i trafiken resultera i höga böter. Även små överträdelser över 5 km/h kan innebär att polisen i Norge vill inkassera böter. Om du inte kan betala direkt har polisen i Norge möjlighet att beslagta bilen tills att du betalar böterna.

Vad är bompeng

Bompeng är en avgift i Norge inom trafikvägnätverket. Avgiften betalas för att du ska kunna använda vägar i landet. Förutom vägar tas en bompengar ut vid passager på landsfärjor, broar och i tunnlar. I Oslo tas även en bompengar ut i centrala delarna av staden, vilket liknar Sveriges system med trängselskatten i Stockholm och Göteborg.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.