Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Köra Tjänstebil Utomlands – Regler & Krav

Funderar du på att köra en svenskregistrerad bil utomlands? Då finns det en del regler och krav att hålla koll på. I denna artikel ska vi bl.a. titta på vilka krav som ställs på tjänstebilar som körs utanför Sveriges gränser men också vilka krav på dokumentation som behöver kunna uppvisas av föraren av bilen vid eventuella kontroller.

Lagar och krav

I hela EU finns det ett gemensamt krav att samtliga tjänstebilar som körs av exempelvis anställd behöver dokumentera sin körning:

Mindre än 6 månader

Om du regelbundet kör till andra EU-länder för arbete är det sannolikt att du vid någon tidpunkt kommer att stöta på en poliskontroll. Under sådana omständigheter bör du vara beredd att visa upp en kopia av ditt anställningsavtal eller annan relevanta handlingar, såsom ett brukarkort, som tydligt anger dina arbetsuppgifter i det specifika EU-landet.

Enligt den officiella webbplatsen för EU kan frågor angående ditt tillstånd att köra en tjänstebil i ett annat land ifrågasättas, särskilt om körningen sker på natten eller under helgen.

Oavsett tjänstebil eller privatbil

Flera länder i Europa ställer krav på att brukaren av ett lånat fordon ska ha med sig ett tillstånd/brukarkort som behöver kunna uppvisas vid eventuell kontroller.

Ibland kallas brukarkortet för tillstånd eller fullmakt som går att beställa här.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.