Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Köra bil själv till förlossningen – bra eller dåligt?

Gravid kvinna som kör bil.
Ska man sätta sig i bilen när kraftiga förlossningsvärkar inträffar strax innan förlossning? Kan det vara riskabelt eller till och med farligt. Det kan vara klokt att i förväg ordna med en chaufför för sådana situationer. Vi berätter mer om att köra bil själv innan förlossningen.

Under graviditeten kör många kvinnor bil utan problem och upplever sällan svårigheter. Men under de kritiska timmarna innan förlossningen kan det vara klokt för vissa att undvika att köra bilen själva till förlossningen.

För extra säkerhet kan du överväga att lämna bilen hemma, ta en taxi eller be pappan eller någon annan att köra istället.

Att tänka på i bilen

Skapa utrymme för den gravida kvinnan genom att fälla ner sätet eller dra det långt bakåt. Se till att andra föremål inte är i vägen för henne. Tillräckligt med utrymme ger bättre förutsättningar för den gravida att inta avslappnande positioner och hantera värkarna mer effektivt.

Om det är akut

Tänk på att många kvinnor utan problem kan köra själva till förlossningen. Det som ofta avgör är värkarnas intensitet. Om värkarna är mycket kraftiga kan det vara svårt att fokusera ordentligt på vägen, vilket ökar risken för olyckor. En olycka med en gravid kvinna inblandad är tragisk och något vi vill undvika. Om det inte finns något annat alternativ bör kvinnan fokusera noga på körningen för att minimera risken för olyckor.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.