Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Köparen skickar inte in ägarbytet

Om du precis har sålt din bil och köparen inte har skickat in ägarbytet kan det kännas oerhört stressigt. Som ägare i Trafikverkets register är det du som ansvarar för bilen fram till att den nya ägaren står registrerad. Du ansvarar exempelvis för trängselskatt och parkeringsböter eller andra kostnader relaterade till bilen. Det finns en hel del att tänka på om köparen inte skickar in ägarbytet. Vi går igenom vad du kan göra.

Som säljare ligger det i ditt eget intresse att ägarbytet på en bil skickas in så fort som möjligt. Det är alltid bäst att inte låta köparen ensam skicka in ägarbytet. Det är bättre om ni gemensamt går in på valfritt postombud och postar ägarbytet. Då kan inga problem uppstå, men när nya köparen inte skickar in ägarbytet är det viktigt att du löser ägarregistreringen omgående.

Kontakta köparen och prata med personen om att skicka in ägarbytet omgående. Om personen inte hörsammar ditt krav kan du få bilen tvångsregistrerad på köparen. För att en tvångsregistrering ska vara möjligt ska du ha skrivit ned ett kvitto på försäljningen av bilen. Kontakta Trafikverket och förklara situationen och skicka in kvittot till dem. Om Trafikverket anser att du har visar tillräckligt med bevis kommer bilen att registreras på rätt person.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.