Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Kan man se vem som sökt på ens registreringsnummer?

Tillhandahålls det statistik över vem som har sökt på mitt registreringsnummer?

När du använder tjänster för att söka information om ett fordon genom dess registreringsnummer för att ta fram ägaruppgifter och andra fordonsrelaterade data så gör detta anonymt. Det finns inga aktörer idag som delar med sig av sådana uppgifter för att kunna lokalisera vem det är som har sökt på ditt registreringsnummer.

Namn eller andra uppgifter registreras inte i något offentligt register inte i samband med sökning på ett registreringsnummer. Vilket innebär att ägaren av fordonet aldrig får vetskap om att en sökning har gjorts. Det är en diskret process som respekterar användarens integritet. Hur det kan komma att se ut i framtiden är svårt att i dagsläget avgöra.

Antal sökningar på mitt registreringsnummer?

Dessutom delas heller inte information om hur många sökningar som gjorts på ett specifikt fordon och dess registreringsnummer. Det innebär att det inte går att spåra hur många gånger ett visst registreringsnummer har slagits upp eller av vem. Denna nivå av anonymitet och diskretion gör att du kan söka information om fordon utan att faktiskt behöva lämna information om dig som person. Sökningar i bilregistret är tillgängliga för alla.

Klicka här för att söka uppgifter om ett fordon.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.