Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Förmånsbil vid föräldraledighet

När du kör en förmånsbil innebär det att du får vissa fördelar som också måste beskattas. Nyttjar du förmånsbilen under tiden för din föräldraledighet ska du förmånsbeskattas. Men eftersom att du inte får lön under din tid för föräldraledighet så finns det ingen ersättning att göra skatteavdrag ifrån. Vid dessa tillfällen ska förmånen istället betalas i samband med din deklaration.

Även om du inte jobbar har du möjlighet att fortsätta köra din förmånsbil oavsett längd på föräldraledigheten. Detta regleras dock av arbetsgivaren som kan godkänna att du fortsätter nyttja förmånsbilen under föräldraledigheten. Kontrollera därför med din arbetsgivare om du får köra bilen under denna tid.

Ditt avtal med din arbetsgivare kan reglera en eventuell föräldraledighet som innebär att du inte får köra bilen men vanligtvis brukar arbetsgivare tillåta detta. Kör du en förmånsbil är det en bil som du inte äger.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.