Reglering vid utlånade fordon

”Brukarkort, tillstånd köra någon annans fordon”

Inlägg

Autogiro för trängselskatt (privatperson) – så här fungerar det

Brukarkort för fordon: Reglering vid utlånade fordon. Ett brukarkort finns till för dig som kör en bil som du själv inte äger. Gäller för privatpersoner och företag. Läs mer.

Med ett autogiro så dras trängselskatten automatiskt från ditt bankkonto och som privatperson gör du din autogiro anmälan direkt hos din bank i internetbanken

Tänk på att du som privatperson eller enskild firma endast kan anmäla autogiro via din internetbank.

Så här enkelt gör du det; När du väljer att teckna ett nytt autogiro i din internetbank så anger du Transportstyrelsen när du söker efter rätt mottagare. Du kan sedan välja för vilken skatt eller för vilken avgift du vill anmäla autogirot. Observera att de bankgironummer som gäller för autogiro som visas i internetbanken brukar skilja sig från de nummer som finns på Transportstyrelsen inbetalningskort.

Ditt autogiro för trängselskatt kommer inte att gälla för eventuella tilläggsavgifter eller andra avgifter. Då ska du i stället använda det inbetalningskort som Transportstyrelsen skickar till dig som är fordonsägare.

Autogirot kommer att gälla för alla fordon du äger – även nyinköpta eller nyregistrerade i ditt namn

Efter att autogirot gått igång så kommer denna att omfatta exakt alla fordon du äger och är registrerad ägare för. Detta betyder även att om du köper ett nytt fordon som kommer detta fordon automatiskt att läggas till för trängselskatt avgifter i ditt autogiro. På samma sätt kommer autogirot också att avreggas när du säljer ditt fordon.

Autogirot för trängselskatt kommer att gälla för Stockholm och Göteborg

Det är bra att ha koll på att ditt autogiro för dina fordon täcker för trängselskatt både i Stockholm och Göteborg. Så så fort ditt fordon passerar ett av betalstationerna i dess städer så kommer ditt autogiro ta hand om betalningen.

Trängselskatten dras från ditt bankkonto på följande sätt

Beloppet, pengarna, som ska drar från det bankkonto som autogirot är kopplat till kommer att dras dagen innan pengarna ska vara bokförda på Transportstyrelsens hemsida. Saknas täckning vid dragningsdagen så kommer ett andra försök att göras. Tänk på att endast två försök görs och inga fler.

Det belopp som kommer att dras framgår av det inbetalningskort som Transportstyrelsen skickar ut. Även om du inte får inbetalningskortet kommer beloppet att dras och bokföras.

Brukarkort – reglering av utlånade fordon

Ett brukarkort för fordon är ett samlingsnamn för reglering av utlånade fordon. Brukarkortet fungerar som ett avtal, en fullmakt, ett intyg, ett medgivande, ett tillstånd och ett hyresavtal där villkoren regleras i brukarkortet. Gäller för både privatpersoner och företag.

Brukarkort för fordon: Reglering vid utlånade fordon. Ett brukarkort finns till för dig som kör en bil som du själv inte äger. Gäller för privatpersoner och företag. Läs mer.