Reglering av utlånade fordon

”Reglering vid utlånade fordon”

Inlägg

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.

Är det olagligt att köra bil i tofflor eller barfota?

Får du köra barfota eller med flip flop?
När du kör bil ska du göra det på ett trafiksäkert sätt. Du ska inte utgöra en fara för andra. Du bör tänka på vilka skor du har på dig när du kör bil. Att använda fel skor kan påverka körningen negativt. Om du exempelvis tycker att det är svårt att köra barfota eller med tofflor då bör du inte gör det.

I enlighet med Trafikförordningen i Sverige är det inte olagligt att köra barfota, med tofflor eller flip flop. Även om det inte är olagligt kan det vara högst olämpligt. Polisen rekommenderar att man alltid kör med lämpliga skor för att minimera risken för olyckor.

Många kvinnor brukar ta av sig klackskor i samband med bilkörning och väljer då tillfälligt att istället köra barfota. Vid detta tillfälle kan det vara bättre att köra barfota. Det är ändå lämpligare att ha med sig extra par vanliga skor i bilen istället för att köra barfota.

Slutsats

Att köra bil barfota eller med flip flop och tofflor kan kännas tillfälligt okej för en förare. Det finns flera säkerhetsaspekter som föraren måste väga in. Att köra barfota eller med tofflor är generellt mycket svårare då det ger ett sämre grepp.

Körförmågan blir direkt sämre för förare som kör barfota eller med tofflor. Se till att följa polisens rekommendationer och kör med vanlig skor som har bättre grepp.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd, avtal, fullmakt, intyg, medgivande m.m. och gäller för utlånade fordon.

Gäller för både privatpersoner och företag.

Ett brukarkort för fordon är ett tillstånd och avtal m.m. för utlånade fordon. Gäller för privatpersoner och företag. Beställ brukarkort här.